Вівторок, 23.04.2024, 18:25

Собківський НВК - Вперед за знаннями!!!

Меню сайту
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Наше опитування
Чи може дощ йти два дні поспіль
Всього відповідей: 4
Міні-чат
200
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Грудень » 13 » Поетична осінь
20:38
Поетична осінь
   22 листопада за сприяння Уманської районної ради та райдержадміністрації відбулося традиційне свято «Поетична осінь-2013», в якому взяли участь переможці районного конкурсу «Обдарованість-2013» у номінації «Поетичний олімп», представники районної громадської організації «Актив жінок Уманського району» та самодіяльні композитори.
   Серед поціновувачів поетичного слова були й викладачі та студенти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, представники виконавчого апарату районної ради, структурних підрозділів райдержадміністрації, запрошені гості, тим самим, свято носило статус відкритого для усіх, хто по-справжньому закоханий у поезію.
   Святковий захід відкрила заступник голови районної ради Валентина Швець. У своєму вступному слові Валентина Іванівна відзначила, що «Поетична осінь» – традиційне свято, яке проводиться у районі ще з 1995 року і започатковане Ольгою Тодчук – громадською активісткою Уманщини, членом спілки журналістів України, колишнім працівником районної ради, яка передчасно пішла з життя.
«Надзвичайно приємно, що задуми Ольги Василівни продовжуються, що молоді таланти, які колись нею були відкриті, уже стали на крило і вміло гартують поетично слово», – зворушливо й проникливо підкреслила Валентина Швець і побажала усім поетам Уманщини нових творчих доробків. 
  Під час цієї святкової репрези поети уманського краю поділилися своїми творчими здобутками і планами, презентуючи власні твори. Звучала поезія Григорія Савчука, Петра Поліщука, Марини Павленко, Ольги Павленко, Любові Бойчук, Лариси Шабаліної, Наталії Зарудняк. Віри Сакал та інших.
   У віршованому потоці звучали різні теми: про українського генія Т.Г.Шевченка, голодомор в Україні, про любов до рідного краю, батьків, жіночу долю, кохання і про духовний світ людини – словом, кожен присутній вбачав поміж рядків щось своє, те, що найближче, найактуальніше саме для нього. Атмосфера, що панувала в залі, сприяла народженню нових ідей, нових спільних починань.
На завершення, голова районної ради Сергій Кулібаба висловив вдячність місцевим поетам за те, що у своїх творах висвітлюють питання історичного минулого України, несуть шану й повагу до творчості українського пророка Тараса Шевченка, пропагують любов до отчого краю, до Батьківщини. 
   Окрім того, Сергій Якович ознайомив усіх присутніх із результатами виконання основних районних програм «Будуємо нову Уманщину» та «Село Уманщини - 2020», а також із станом підготовки до відзначення у районі та в області 200-річчя з дня народження Т.Г.Шевченка. 
Лейтмотивом свята стали вірші, що уособили в собі увесь спектр найщиріших людських почуттів, а слова: «Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі» виступили епіграфом поетичного свята.
 
  Від педагогічного колективу Собківського НВК взяли участь у дійстві Кисіль Анастасія Олександрівна та Швець Владислава Володимирівна.
Переглядів: 586 | Додав: Українка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]