П`ятниця, 29.03.2024, 03:11

Собківський НВК - Вперед за знаннями!!!

Меню сайту
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Хто ви
Всього відповідей: 6
Міні-чат
200
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Січень » 30
Переглядів: 362 | Додав: Українка | Дата: 30.01.2015 | Коментарі (0)

         12 січня 2015 року в місті Умань проходив благодійний ярмарок-продаж виробів декоративно-ужиткового мистецтва, організований Людмилою Довгань, волонтером штабу волонтерської організації «РАЗОМ». Виставка мала на меті збір коштів для солдат, воїнів АТО.  До цього заходу залучилися провідні майстри та художники міста Умань,  адміністрація міста, в.о. міського голови А.В. Цебрій, представники ЗМІ, які висвітлювали необхідність проведення даних заходів по всій країні.

 У зв’язку із складною ситуацією в Україні та непереборним бажанням допомогти воїнам, у виставці взяла участь родина Швеців, які представляли свої високохудожні роботи та долучилися до акції доброти та милосердя ради тих, хто боронить нашу землю та проливає кров за нашу незалежність і свободу. Таким чином ми вдячні Владиславі Швець, педагогу-організатору Собківського НВК, яка на власному прикладі показує учням, що не словом а ділом потрібно підтриму ... Читати далі »

Переглядів: 524 | Додав: Українка | Дата: 30.01.2015 | Коментарі (0)

Заходи, приурочені акції «16 днів проти насилля» в Собківському НВК проходили за таким планом:

... Читати далі »
Переглядів: 387 | Додав: Українка | Дата: 30.01.2015 | Коментарі (0)

         До 22 листопада в Собківському НВК були проведені наступні заходи до 81 річниці Голодомору :

  1. Випущена стінгазета з метою інформування про жахливі події 32-33-х років.
  2. Організована виставка в бібліотеці для учнів 1-11 класів.
  3. Класними керівниками були проведені класні години та години пам’яті, на яких були здійснені акції «Запали свічку пам’яті».
  4. Учні з батьками відвідали захід пам’яті в м.Умань.
  5. Учні 5-10 класу на уроках історії переглядали історичні хронічки про події 1932-1933 років.  
Переглядів: 474 | Додав: Українка | Дата: 30.01.2015 | Коментарі (0)

Цього року питання миру в усьому світі є наскрізною проблемою і тому вимагає великих зусиль, аби виховувати в підростаючого покоління почуття відповідальності за свої вчинки та дії. Дане питання стало актуальним у кожній українській родині і тому кожен українець гостро реагує не лише на саме слово «МИР», а й на все, що асоціюється з даним словом. Тому педагогами Собківського НВК був проведений флеш-моб, який мав на меті створити учнями по одному голубу, який є символом миру у нашій шкільній родині та Україні загалом. З виготовлених голубів ми створили в холі школи інсталяцію, яка стала вагомою прикрасою навчального закладу а вихованці дошкільного підрозділу створили картину на асфальті «Ми за мир», на якій зобразили щасливих птахів та пташенят, які щойно вилупилися з яйця, що символізує їх самих – дошкільнят та квіти під сонячним небом.

Колективна робота не лише стала прикрасою нашого закладу а й сприяла виробленню почуття згуртованості, дружнос ... Читати далі »

Переглядів: 354 | Додав: Українка | Дата: 30.01.2015 | Коментарі (0)

Черкащина – край талановитих та героїчних особистостей, які віддають життя за рідну країну, за батьківщину, за свободу. Таким був і Герой України Дерев’янко Кузьма Миколайович: нагороджений двома орденами Леніна, двома орденами Червоного Прапора, орденами Суворова І ступеня, орденом Кутузова І ступеня, орденом Богдана Хмельницького І ступеня, орденом Червоної Зірки, медалями: «За Перемогу над Німеччиною у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр.», «За Перемогу над Японією», «За взяття Будапешта», «За взяття Відня», «ХХ років Робітничо-Селянській Червоній Армії», «30 років Радянській армії флоту».

За особливі заслуги перед Батьківщиною у вересні 2005 року у селі Косенівка Уманського району Черкаської області відкрито музей-садибу К.М. Дерев’янко. В Умані його ім’я вибито  на одній із плит меморіалу уродженцям Уманщини біля обеліску Слави, відкрито у травні 2010 року у сквері на ... Читати далі »

Переглядів: 404 | Додав: Українка | Дата: 30.01.2015 | Коментарі (0)

І знову смуток грізно душить –

У душу спущена труна.

Навіщо жити, любий друже,

Якщо в очах лиш пустота…

 

І знову згадую той погляд,

Ласкавий ніжний голос твій.

Підсіла на війну, як на міцний наркотик

Й несу у вічність хрест могильний свій.

 

Війна міцно закарбувалася у життя кожного українця і напевне немає жодного байдужого до нашої спільної біди, до нашого горя. Немає! НЕ БУДЕ!

Учні Собківського НВК, за ініціативи дирекції та голови сільської ради, з неймовірним ентузіазмом виявили бажання долучитися до акції доброї волі і скинулися коштами на необхідні солдатам речі. Кожна родина внесла маленький, але такий вагомий внесок у загальне добре діло, аби наші захисники відчули пі ... Читати далі »

Переглядів: 380 | Додав: Українка | Дата: 30.01.2015 | Коментарі (0)

            Собківський НВК – це один із закладів району, у якому педагоги та учні відстоюють чітку громадянську позицію та наполегливо працюють над свідомим розвитком особистості. Тому не дивно, що цьогоріч педагогами нашого навчального закладу була впроваджена масова робота із використанням різноманітних освітніх технологій для поширення ідеї «Україна – моя вільна країна». Кожного дня, розпочинаючи уроки, вчителі закликають учнів до поваги до рідної землі, патріотизму та абсолютної самовідданості не лише на словах, а й у вчинках, що досить тішить. Вчитель фізичної культури Аркуша Анатолій Олексійович, який запропонував розпочинати та закінчувати уроки фізичної культури із рівняння на прапор та виконання державного гімну України став ледве не місцевою легендою та авторитетом, а гімн у виконанні учнів 8 класу стає відлунням української віри у світле майбутнє. Вчитель початкових класів, класний керівник 1 класу, Радавська Оле ... Читати далі »

Переглядів: 437 | Додав: Українка | Дата: 30.01.2015 | Коментарі (0)

На початку грудня учні Собківського НВК відвідали акванарій в місті Умань. Незабутні враження від фантастичних риб довершилися цікавою екскурсією, проведеною Чернієм С.Б. та цікавими іграми.

Настав чарівний час зими –

Снігами вкрилось все навколо.

Нема бажання і снаги

Сидіти кожен день удома.

 

Ми дружно класами взялись

За час дозвілля й в час ранковий

У парк Софіївський пішли

Зробити кілька гарних фото.

 

У акванарії були, дивились на дива природи,

Папуг собі купили ми аби позбутися тривоги.

Ми бігали, раділи всі, дізнались купу ми нового

І з новим запалом у бій рвонули знов хутчіш до школи.

 

Учнівський колектив екскурсантів

 

Переглядів: 330 | Додав: Українка | Дата: 30.01.2015 | Коментарі (0)

10 грудня в Собківському НВК були проведені заходи з протидії насильству та торгівлі людьми. Ми вдячні всім, хто взяв участь у заходах та проявив небайдужість до даної теми

 

... Читати далі »
Переглядів: 447 | Додав: Українка | Дата: 30.01.2015 | Коментарі (0)

 

 

         28 листопада в Собківському НВК був проведений фестиваль краси та грації «МІС ШКОЛИ 2014», в якому взяли участь учні 5-10 класу. За результатами конкурсу були оголошені переможці за такими номінаціями:

Міс школи – Влада К.

Міні-міс – Альона Г.

Міс Талант – Аліна Ч.

Міс Скромність – Діана Ч.

Міс Елегантрність – Даша П.

         Переможці були нагороджені цінними подарунками та грамотами а після закінчення свята учасниками було запропоновано солодке чаювання та тематичний вечір танців.

Переглядів: 323 | Додав: Українка | Дата: 30.01.2015 | Коментарі (0)

28 грудня у Собківському НВК пройшли святкові новорічні  ранки, які своїм азартом та феєричністю справили незабутнє враження не лише на учнів, а й на батьків та гостей школи. Завдяки злагодженій та плідній співпраці вчителів початкових класів, новорічна казка для учнів 1- 5 класів була наповнена танцювальними номерами, чудовими конкурсами та гарною програмою. Для учнів 6-10 класів, завдяки підтримці Кисіль Анастасії Олександрівні, керівнику аматорського драматичного гуртка, була розроблена чудова програма з урахуванням неймовірних цікавинок та дивацтв. Загалом свято пройшло цікаво та незабутньо. Тож дякуємо всім, хто своєю працею долучився до створення казки радості та щастя

Переглядів: 492 | Додав: Українка | Дата: 30.01.2015 | Коментарі (0)

У світлі останніх подій розвитку відносин у суспільстві та зміни пріоритетів виховання все гостріше постає питання правової грамотності учнів, які уже сьогодні є відповідальними громадянами нашої країни. Загальноосвітні заклади – це перші інстанції, які виховують патріотичне ставлення учня до країни, повагу до близьких, рідних, односельчан, до культурних та історичних традицій та звичаїв нашого народу. Педагогічний колектив Собківського НВК не є винятком, адже саме в стінах даного закладу сформувалися віддані своїй державі громадяни.

З початком роботи в даному закладі, мною, як педагогом-організатором було введено деякі альтернативні заходи, які мали на меті не лише вшанування культурних, історичних, духовних цінностей школяра а й на інформаційну просвіту в закладі. На превеликий жаль, даний підхід до формування світоглядної позиції учня не сподобався багатьом представникам педагогічного колективу, що стало причиною зміни позиції та видів роботи – виїзди за межі ... Читати далі »

Переглядів: 488 | Додав: Українка | Дата: 30.01.2015 | Коментарі (0)

В умовах формування нової свідомості українського народу, виховання моральних, національно-патріотичних якостей вихованців стає не лише невід’ємною складовою навчально-виховного процесу, а й наскрізним бажанням самих вихованців та представників педагогічного колективу зробити корисну дію на підтримку української єдності та патріотичної думки.

Так, навчальний процес у Собківському навчально-виховному комплексі не просто розпочався із прибраного в стилі української символіки шкільного подвір’я (калини та імпровізованих прапорів, які були зроблені зі стрічок), а з глибокого переконання вчителів у необхідності підтримувати дух українства.

         Кожного дня, розпочинаючи уроки, вчителі закликають учнів до поваги до рідної землі, патріотизму та абсолютної самовідданості.

         Так, вчителем фізичної культури Аркушою Анатолієм Олексійовичем, було запропоновано розпочина ... Читати далі »

Переглядів: 306 | Додав: Українка | Дата: 30.01.2015 | Коментарі (0)